Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΕΞΟΥΣΙΑ....

Φαρδαινοντας λοιπον..Στην ιδεοληψια..[ιδεολογια] της ελληνικης θεοκρατιας...
Αβιαστα διαπιστωνουμε..Μια γενικευση και ενα πλησιασμα στην ανθρωπινη προσωπικοτητα..Που "Γεννα" τους θεους της..Συμφωνα με την κοινωνικη της καθημερινοτητα...!!
Καθε δεντρο..[Δρυαδες] Καθε αστερι..Καθε βουνο,δασος...Ποταμι...Καθε υπερβολη..Ακομα και κακη..[Διονυσος]..Εχει τον..Θεο του...Και μαλιστα οι θεοι..ΔΕΝ ειναι ουτε Παντοδυναμοι..Ουτε παντογνωσται..Αλλα υποκεινται σε φαρσες, σε ιντριγκες.[μηλο της Διχονοιας]..Ακομα και σε ερωτικες αντιζηλιες...[Ηφαιστος και Αφροδιτη-Ερμης]..Και τιμωρουνται και τιμωρουν...
Ακομα και αδικοπρακτουντες[Διας-Ηφαιστος]
Και τιμωρουν, ακομα και με αιωνια τιμωρια..Αυτους που τολμουν να τους αμφισβητησουν...[Τανταλος]
Ετσι οι Πολιτες...
Ακουγοντας [επη] και βλεποντας[τραγωδιες-κομωδιες] απο την...ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ της εποχης..
Τα Παθη Θεων και ηρωων...!!{ΘΕΑΤΡΟ}
[Οδυσσεια-Ορεστεια]
Ρυθμιζουν την καθημερινοτητα τους..Με ΤΕΛΕΙΟ τροπο..[Δημοκρατια αμεσης εφαρμογης]..
Ωστε η Κριση..Που ειναι ΑΜΕΣΗ για ολους...Να αποφευχθει,για εναν..[ΟΔΥΣΣΕΑΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ-ΟΡΕΣΤΗΣ]...Η για μια οικογενεια..[Ατρειδες]..Και να σκορπισει μεσα στη ΣΥΝΕΥΘΥΝΗ της Δημοκρατιας...!!
Αυτη ομως..Ακριβως η Δημοκρατια...Που γινεται και αποδεκτη ΚΑΙ απο τους Θεους..[Ποσειδωνας-Αθηνα,για την ονομασια της Πολης]..
Οδηγει και σε...ΕΓΚΟΛΠΩΣΗ..Αλλων θεοτητων...Οπως οι ΧΘΟΝΙΕΣ..Και ζωικων θεοτητων...
Οπως και συνδυασμων με την σωματοδομη ζωου-ανθρωπου...[Μινοταυρος] που εινα καθαρα ξενες
Επιρροες..[Αιγυπτος]..

ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗ....
ΕΜΕΙΣ οι Ελληνες...ΔΕΝ ειμαστε οι ΕΜΠΟΡΟΙ των ΕΘΝΩΝ...Να επιδιωκουμε την κατακτηση..
Των λαων που βρισκονταν διπλα μας...[ιμπεριαλισμος] κατακτωντας τους ωστε να τους υποχρεωσουμε σε φορο υποτελειας...Το αφησαμε αυτο στους Περσες..Και τους Φοινικες...!!
Αυτοι εφευραν το νομισμα, το γραμματιο..Το δανειο..Την Τραπεζα...
Με τα γνωστα σημερα αποτελεσματα....
Εμεις οι ΜΕΤΑΦΟΡΕΙΣ της πολιτιστικης μας κληρονομιας..[Σταδια και θεατρα αντι αρενας]..Εφευραμε το στεγανο καταστρωμα του πλοιου...[Τριηρης,Αθηναικη] την εθελουσια αποικια..
Την αθληση,αντι για το κυνηγι...
Η θρησκεια των αρχαιων..Δεν επιδιωκει να εφαρμωσει το μονοθειστικο ΠΡΟΤΥΠΟ μοναδικης..[Και μοναχικης] ΑΛΗΘΕΙΑΣ...[οποτε και συμπεριφορας]..Αλλα μπορει να εγκολπωσει,να ελληνοποιησει..ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ..[Ρωμη-Βυζαντιο] καταργωντας,ακριβως τους δεσμους αιματος...

Εκει εδραζεται και η διαφορα..Της χριστιανικης,ελληνικης "ορθοδοξιας" απο την Παπικη.."εξουσια"
της εκκλησιας...Και την Σαξωνικη.."διαμαρτυρια"

Και ο ναος του.."Αγνωστου Θεου"..ΔΕΝ ηταν ενας ναος σε εναν Θεο ΑΓΝΩΣΤΟ που γυρευαν οι Ελληνες..Αλλα σε ΟΛΟΥΣ τους Θεους,που πιστευαν ΟΛΟΙ οι κατοικοι καθ οιονδηποτε τροπο της Αττικης γης...Την Πιστη των οποιων,ουτε δαιμονοποιουσε..Ουτε κατεδιωκε κανεις...!!!

Γι αυτο και ο Χριστιανικος ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ..Της πληρους ΠΟΔΗΓΕΤΗΣΗΣ των λαων..Ειναι σαφεστατα εχθρος της ελληνικης αποψης, της φιλοσοφιας της θρησκειας..Και καταδιωχθηκε,απο τους Παυλιανιστες...Και τους Σταυροφορους...Οπως ο Μωαμεθανισμος...Στον οποιον και οφειλουμε την ΔΙΑΣΩΣΗ της αρχαιας γραμματειας...!!!.

Πως θα μπορουσε αλλωστε...Η δηθεν παρθενια της χρηστιανικης ηθικης..Να δεχθει θεους..Οπως οι Μαιναδες..Η Φρυνη..Ο Διονυσος..Οι Ερρυνιες...Που αμφισβητουν την ΟΛΙΚΗ ΑΙΣΘΗΣΗ των ελαττωματων του ανθρωπου...ΔΕΧΟΜΕΝΗ ακομη και το φονο...Ως κοινωνικο εξαναγκασμο...
Και οχι ΜΟΝΟΝ ΤΟΥ...Σαν απευκταια πραξη...!!!...

ΜΟΝΟ η ελληνικη φιλοσοφια...ΕΛΕΓΧΕΙ τον απολυτο πλουτισμο..Εισαγωντας την εννοια της.."ΜΗΝΗΣ" των Θεων...Αναγκαζοντας τους πλουσιους, να θεσουν ΟΡΙΑ...Τα οποια ισχυουν μεχρι σημερα...
Επισης, μονο η ελληνικη γραμματεια,εχει μια Αντιγονη..Που αμφισβητει τον ανθρωπινο νομο... Εναν Αχιλλεα...Ο οποιος τιμωρειται,για ασεβεια προς τον νεκρο αντιπαλο..Εστω κι αν η εκδικηση, ΕΧΕΙ ηθικο νοημα...!!
Ποια φιλοσοφικη αληθεια, εξ αλλου...Εχει να επιδειξει εναν..ΟΙΔΗΠΟΔΑ;;;;

Σε ποιο δικαστηριο θα ΑΘΩΟΝΟΤΑΝ μια Πορνη...Επειδη ηταν πανεμορφη;;;;!!!..Και θα γυμνωοταν ενωπιον των δικαστων, για να το..Αποδειξει;;;...

Μην ανησυχειτε...Δεν θεωρω την αρχαιοτητα ΤΕΛΕΙΑ...!! Γνωριζω την καταδικη του Σωκρατη...Την σφαγη των Ροδιων...Την Αθηναικη ΗΓΕΜΟΝΙΑ...Την Περικλεια ιμπεριαλιστικη διαθεση...!!

Απλα συγκρινω...!!

Και ξαιρω...Οτι η.."Ελληνιστικη" περιοδος...ΜΕΤΕΤΡΕΨΕ την αρχαιοτητα..Σε ιμπεριαλιστικη δυναμη..Της οποιας αποτελεσμα ειναι η παρακμη..Και τελικα η ρωμαικη κατακτηση...!!

Διοτι ο Μακεδονας, Αλεξανδρος...Επεστρεψε την ελληνικη φιλοσοφια στην εποχη του..ΘΗΣΕΑ...Τον οποιο και ειχε προτυπο...[ομοσπονδιακη εξουσια βασισμενη στον φορο υποτελειας,οπως οι περσικες Σατραπειες...Με βαση...Μια ελληνοαλλοδαπη μειοψηφια..Που κυβερναει ελεω Θεου..]
Γι αυτο ΕΚΤΕΛΕΣΕ ΕΝ ΨΥΧΡΩ τον στρατηγο Κλειτο..ΟΧΙ επειδη ντυνοταν σαν Περσης...
ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ σαν Περσης....!!!
ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ στο Σαξωνικο προτυπο του...Λεοντοκαρδου...Και της τραπεζας των μεγαλογαιοκτημονων..Ιπποτων...!!!.

Τι να γινει...

Η συμβαση της απεραντης ιδιοκτησιας..Με βαση την υποδουλωση...Μπορει πολλες φορες να ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ φρουδα...!!..Οπως προσφατα με τον...Δευτερο Παγκοσμιο Πολεμο...!!

Ομως δυστυχως...Εξακολουθει να ισχυει..Γιατι ακριβως υποστηριζεται..Απο τη θρησκευτικη ΑΠΟΛΥΤΗ εξουσια...Αυτεινου που ο Αποστολος Παυλος, θεωρησε ως ΣΩΣΤΟ....!!!

5 σχόλια:

  1. καλησπέρα

    ωραία τα λες αλλά γιατί αυτή την εποχή αυτό το θέμα??

    εγώ πχ με τους ανθρώπους του πατρίου ημερολογίου συναντήθηκα στις διαδηλώσεις εναντίον του μνημονίου. και ο πληθυσμός της εκκλησίας είναι εναντίον

    γιατί αυτή η επίθεση τώρα??

    και από πλευράς τακτικής την βλέπω άκαιρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν εχω καποια προθεση να επιτεθω σε κανεναν..Καποιες αποψεις μου λεω φιλε...!!
      Η αναρτηση ειναι συνεχεια, της προηγουμενης..Που εγινε αποκλειστικα για να διασκεδασουμε λιγο...

      Τωρα, το εαν και κατα ποσον ειναι ο πληθυσμος της εκκλησιας αντιμνημονιακος...

      Διαγραφή
  2. Buongiorno, Μαχαίρη!

    Τελικά ήταν τότε πιό αθώες οι εποχές, ή πιό αθώοι οι άνθρωποι? Τελικά το πολύ χρήμα μας διέφθειρε ή όλα είναι θέμα στατιστικής- πιο πολλοί κακοί, πιο πολλοί ξένοι, πιό πολλά λεφτά, πιό πολλά αγαθά, πιό γρήγοροι ρυθμοί, πιό μακρυνά ταξίδια, πιό πολλή ενημέρωση και πάει λέγοντας.
    Για σκέψου και πές μου το εξής: Το μόνο πολύ βασικό κομμάτι που έχει αλλάξει όλους αυτούς τους αιώνες είναι η ύπαρξη της τέταρτης εξουσίας. Βρωμιά και προπαγάνδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητη φιλη..Ουτε αυτο εχει αλλαξει...
      Δες την προπαγανδα,που ασκησε στους Αρχαιους το Θεατρο..[Μιλητου Αλωσις]
      Την προπαγανδα,που ασκηθηκε απο την ιδια τη θυσια των Σπαρτιατων,στις Θερμοπυλες...
      Την βρωμια του ΕΦΙΑΛΤΗ...
      Την δωροδοκια των κριτων..Ωστε να θεωρηθει Ελληνας ολυμπιονικης ο Αλεξανδρος,ο γιος του Φιλιππου...
      Και μυρια αλλα...
      Δυστυχως..
      Η διαφθορα και η προπαγανδα..Ειναι ΣΥΜΦΥΤΟ
      ελαττωμα ΚΑΘΕ εξουσιας...Και με ρυθμους ΑΝΑΛΟΓΟΥΣ της παραχωρησης, Ελευθεριας την οποια κανουν οι Πολιτες...
      Στο συστημα εξουσιας,που ζουν...!!

      Διαγραφή